AZ ALAPÍTVÁNY A KÖNYVRŐL KAPCSOLAT  


Magyarország ragadozó madarai

A Könyv
Szerzők:Papp Gábor - Kovács András - Turny Zoltán
A szerzők több mint két évtizede vesznek részt tevékenyen a ragadozómadár-védelemben és - kutatásban, Magyarországon és külföldön egyaránt. Természetvédelmi, tudományos és ismeretterjesztő publikációik, fotóillusztrációik több mint húsz országban jelentek meg a témában, többek között a National Geographic magazinban. Munkájuk során egyedi, magas színvonalú fotókon keresztül szeretnék elősegíteni a ragadozó madarak különleges világának minél szélesebb körben történő megismertetését és védelmét.
Tartalom:308 kiváló minőségű - többségében eddig még nem publikált - fotóval illusztrált könyv Magyarország ragadozó madarait mutatja be. Tartalmazza a fajok leírását, valamint az elterjedésükre, állományviszonyaikra és a főbb veszélyeztető tényezőkre vonatkozó ismereteket.
Könyv jellege:természettudományos, fotókkal gazdagon illusztrált ismeretterjesztő könyv
Felelős kiadó:Dr. Kelemen Éva (magánkiadás)
Nyelv:magyar (az angol kiadás tervezett megjelenése: 2016. november)
Fotóillusztrációk:Papp Gábor és Kovács András, RaptorImages (~90%) és elismert magyar és külföldi természetfotósok (~10%)
Kiadványterv, illusztrációk:Turny Zoltán
Lektor és szerkesztő:Simon László
Szaklektorok:vezető magyar ragadozómadár-védelmi szakértők
Mérete:210 x 250 mm
Terjedelem:200 színes oldal
Borító, kötészet:Keménytábla, cérnafűzött, ragasztott, védőborítóval

Miért különleges?
 • A Magyarország ragadozó madarai a hazánkban a 20. század eleje óta észlelt, illetve napjainkban is előforduló 36 ragadozómadár-faj eddigi legteljesebb leírását és legátfogóbb képanyagát teszi közzé – mindezt magyar szerzőktől, egy kötetben!

 • A könyv az egyes fajok megjelenését, élőhelyét, életmódját és védelmi helyzetét egy-egy oldal terjedelemben,laikusok számára is közérthető módon mutatja be.

 • Az elérhető legfrissebb adatok alapján 36 diagram és – az érdeklődők számára újdonságot jelentő részletességű – színes térkép ismerteti a magyarországi állományviszonyokat, előfordulást és elterjedést.

 • A terepi határozáshoz az először ebben a kötetben napvilágot látó, a könyv koncepciójához igazítva elkészített, méretarányos árnyképek is segítséget nyújtanak.

 • A fajleíró részt több mint 308, magyarázó képaláírásokkal ellátott, kiváló minőségű színes fotó egészíti ki, amelyek kilencven százalékát a szerzők készítették.


 • Ajánlás
  A ragadozó madarakat gyakran - és nem ok nélkül - a madárvilág arisztokratáinak nevezik. Vannak, akik rajonganak értük, és vannak, akik vetélytársaiknak tartják őket. Van, ahol ezeket a madarakat a bátorság és az erő megtestesítőiként tisztelik, és megbecsültségük oly mértékű, hogy országok címerébe, uralkodói jelvényekbe foglalják, zászlókra tűzik idealizált képüket, de sajnos van, ahol tudatlanságból még napjainkban is üldözik őket.

  A tisztelt olvasó olyan könyvet tart a kezében, amely szakmailag hitelesen, a legfrissebb adatokat felhasználva, igen gazdag fotóanyag segítségével mutatja be a hazánk területén előforduló 36 ragadozómadár-fajt, és a szerzők nem titkolt célja, hogy elfogultságtól mentes, reális képet rajzoljanak valamennyiről. Akár zavarba is jöhetünk, ha el kívánjuk dönteni, hogy terepi madárhatározót, ragadozómadár-védelmi kézikönyvet vagy ragadozó madarakat bemutató fotóalbumot tartunk a kezünkben - ez a kötet ugyanis valamennyi feltételnek eleget tesz. Széles spektrumban és aktuálisan tárja elénk azokat a legfontosabb ismereteket, amelyeket a Magyarországon megfigyelhető ragadozó madarakról minden olyan embernek tudnia illik, aki a természetet közel érzi magához.

  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ilyen jellegű ragadozó madaras könyv eddig még nem jelent meg hazánkban. És ez nem csak annak köszönhető, hogy a szerzők a természetvédelmi prioritásokat mindvégig szem előtt tartva tárgyalják és mutatják be szárnyas ragadozóinkat, hanem elsősorban annak, hogy a kötet magas színvonalú fotóin látható ragadozómadár-életképek vizuálisan is olyan az élményt nyújtanak az olvasónak, mintha ők maga is jelen lenne az expozíció pillanatában, és a felvételek készítőivel együtt személyesen is átélné a találkozások izgalmát.

  Tudjuk, hogy a kiváló látással megáldott és az emberek közelségét nehezen viselő ragadozó madaraknak már a rendszeres megfigyelése is komoly szakmai felkészültséget, nagy terepi gyakorlatot igényel. A természetben való fényképezésük pedig a fentieken túl még hatalmas elszántságot és kitartást, valamint különleges természetfotós ismereteket is követel. A kötetet lapozgatva azonban meggyőződhetünk arról, hogy a szerzők nemcsak tapasztalt szakemberek, de emellett természetfotósként és grafikusként is nemzetközi szinten teljesítenek.

  Röviden összefoglalva elmondható, hogy a Magyarország ragadozó madarai egy olyan korszerű és kiemelkedő ismeretterjesztő könyv, amelyet világszínvonalú természetfotók tesznek látványossá, éppen ezért melegen ajánlható a környeztünkért aggódó minden embernek, de különösen a hivatásos természetvédőknek, a vadgazdálkodásban dolgozóknak, a terepmadarászoknak és a természetfotózást kedvelőknek

  Eger, 2015. október
  Dr. Kalotás Zsolt


  Rendelje meg most a KÉSZLET EREJÉIG 5990.- Ft áron !

  Nézzen bele a könyvbe ITT...


  A kötet megvásárolható az alábbi üzletekben. Kérjük, elozetesen tájékozódjon, hogy van-e aktuálisan készleten!:

  Harmónia Vadászboltok (Debrecen, Eger, Gyöngyös, Miskolc, Kisvárda, Nyíregyháza, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Pécs - Kapcsolat

  Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány - Kapcsolat

  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) – MME Bolt - Kapcsolat

  Prana Túrabolt - Eger - Kapcsolat

  Rendeléssel kapcsolatban kérjük érdeklődjön ezen elérhetőségünkön: info@parlagisasalapitvany.hu